Leerlingenpanel

Het Leerlingenpanel is een team van leerlingen binnen Klim-Op dat actief meedenkt over zaken binnen de school. De leerlingen in het panel geven hun mening en bespreken knelpunten en ideeën over voor hen relevante onderwerpen binnen de school. Zij komen met (realiseerbare) voorstellen, denken mee over een plan van uitvoering en werken ook mee aan de realisatie ervan.

Vanaf groep zes worden twee leerlingen per leerjaar afgevaardigd. In een groepsvergadering, onder leiding van de groepsleerkracht worden de punten voor het panel voorbereid. Kinderen kunnen zelf punten aandragen, maar kunnen ook om advies of informatie worden gevraagd door het team of de directie.

Team Klim-Op vindt het belangrijk om te weten wat er leeft onder de kinderen en wat hun meningen zijn. Dit kan ons helpen bij het ontwikkelen van de school. De kinderen vertegenwoordigen hun groep en dit betekent dat ze naast hun eigen mening ook de mening van de groep moeten vertalen. Ook al delen ze niet altijd deze mening zelf. De kinderen die deelnemen aan het leerlingenpanel moeten zich hier bewust van zijn.

Het leerlingenpanel vergadert één keer per twee maanden op dinsdagmiddag 13.00u met de bouwcoördinatoren.

Het leerlingenpanel voor het komende schooljaar is weer opgestart! In het leerlingenpanel zitten kinderen uit de groepen 6 t/m 8 die meedenken met het MT over allerlei zaken. De kinderen komen zelf met allerlei ideeën en wensen die spelen binnen hun groep, maar geven ons ook advies. Op deze manier proberen we de kinderen de beginselen van actief burgerschap bij te brengen. Ieder jaar worden er op een democratische wijze nieuwe leerlingen gekozen per groep. De kinderen van dit jaar stellen zich graag aan u voor:

‘Ik ben Igno uit 6A en ben 9 jaar oud. Ik zit in het leerlingenpanel, omdat ik goed voor het milieu ben’.

‘Hoi, ik ben Annelou uit groep 6B en ik ben 9 jaar. Ik zit in het leerlingenpanel , omdat ik leuke ideeën heb’.

‘Ik ben Femke uit groep 7A en ben 11 jaar oud. Ik wil naar de kinderen in de klas luisteren en hun ideeën graag meenemen naar het leerlingenpanel’.

‘Ik ben Yunah (7B) en ik ben 10 jaar oud. Ik zit in het leerlingenpanel, omdat ik het heel graag wil proberen’.

‘Hallo, ik ben Cailin van Hoof (8A) en ik zit het leerlingenpanel. Ik ben uitgekozen door de klas 8A en ik wil dat het een leuk schooljaar wordt en daarnaast ben ik de voorzitter’.

‘Mijn naam is Myrthe en ik ben 11 jaar en zit in groep 8B. Ik zit in het leerlingenpanel, omdat ik graag mijn ideeën wil delen en ik het leuk vind om er over te praten. Ik neem afwisselend met Noor, 11 jaar en ook uit groep 8B deel aan de vergaderingen’.
‘Ik ben Noor en zit in het leerlingenpanel, omdat ik mijn ideeën wil laten zien en verbeteringen wil maken voor de school. Ik vind het leuk om te doen’.